PARASINA KAVUŞTU

Mersin’in Mut ilçesinde berberlik yapan Emin Demir, telefonda kendisini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcının hesabına ikinci kez yatırdığı ancak bloke koydurduğu 3 bin 500 lira parayı 6 ay sonra alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, Emin Demir’i (38) cep telefonundan arayıp kendisini ’savcı’ olarak tanıtan kişi, kimlik bilgileri ve banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek, para istedi.

Emin Demir, telefondaki kişinin istediği 7 bin liranın 3 bin 500 lirasını banka hesabından çekip PTT şubesine gitti, kendisine verilen isim ve hesap numarasına yatırdı. Geri kalan 3 bin 500 lirayı ise temin ettikten sonra eşi Huriye Demir ile birlikte tekrar PTT şubesine gitti. Demir, bir anda şüphelenerek eşine işaret edip polisi aramasını söyledi.

Eşi polisi arayıp haber verdi. Polis ekipleri, PTT şubesinde dolandırıcıyla konuşmaya devam eden ve 3 bin 500 lira parayı daha dolandırıcının hesabına yatıran Emin Demir’i uyardı. Polisin uyarısıyla yatırdığı paraya bloke koyan Emin Demir, parayı dolandırıcının çekmesini önledi.

İlk yatırdığı parayı dolandırıcıya kaptırdığını, ikinci yatırdığı paranın bloke koyduğu için PTT’de bulunduğunu söyleyen Demir, “6 ay boyunca uğraş verdiğim ve PTT yetkilileri paranın bana ödenebilmesi için savcılıktan istedikleri talimat yazısını verebildi. İkinci yatırdığım ve bloke koyulan 3 bin 500 lirayı çok şükür alabildim. Artık borçlarımı ödeyebileceğim. Çok mutluyum” dedi.