Mutlular Sokak Köpeklerinden Dertli

-Mut Belediyesi yetkilileri, Karaman, Silifke ve Ermenek belediyelerinin yakaladıkları köpekleri, Mut ilçesi sınırlarına bıraktıklarını vurguladı.

Mersin’in Mut ilçesinde şehir merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerinden tedirgin olan vatandaşlar, belediyenin soruna çözüm bulmasını istiyor.

Özellikle akşamları sokağa çıkamaz hale geldiklerini belirten vatandaşlar, “Zaman zaman köpekler saldırıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Başıboş köpeklerin barınaklara alınması gerekir. Özellikle kasap iş yerleri kemik ve et kalıntılarını poşete koyup kaldırıma bırakıyorlar. Bunları yemek için gelen köpeklerin yanından geçmek cesaret ister. Her an saldırma pozisyonundalar. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz” dediler.

Köpeklerin hava kararınca yoldan geçen herkese havladığını ve insanların yollarını değiştirmek zorunda kaldığını anlatan Sami Ormuş, “Sokak köpeklerini barınaklara götürseler iyi olur. Özellikle cadde, sokak ve kaldırımlardan geçerken çoluk çocuk tedirgin oluyor. Yetkililerin buna el atması lazım. Havlıyorlar, sürüler halinde geziyorlar. Belediyenin buna mutlaka çözüm bulması lazım” diye konuştu.

Sokak köpekleri konusunda bilgi veren belediye yetkilileri, “İlçede her geçen gün çoğalan başıboş köpekler var. Bunların tek sebebi ise ilçe sınırlarımızda bulunan Karaman, Silifke ve Ermenek belediyeleri yakaladıkları köpekleri, Mut ilçesi sınırlarına getirip bırakıyorlar. Bunları suçüstü birkaç defa yakaladık. Suç duyurusunda bulunduğumuz halde cezası yok. Araştırmamızın sonucu olarak da köpeklerden kurtulma yöntemi böyleymiş. Çözüm bulmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

20170331aw026500_01