Karda Mahsur Kalan 25 Araç Kurtarıldı

Mersin’in Mut ilçesinde, kardan kapanan kırsal mahallelerin yolları açıldı. Yolda kalan 25 araç kurtarıldı.

Mut ilçesinde, yoğun kar yağışı kırsal mahalle yollarını ulaşıma kapatırken, ilçeye bağlı Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar, Göksu, Özlü, Bozdoğan, Çatakbağı, Alaçam, İlice ve Kızıalan mahalle yollarında yoğun bir çalışma başlattı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kapanan yollar açılırken, yolda kalan 25 araç kurtarıldı.

Çalışmalara bizzat katılan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Belediyemiz her zaman darda kalan vatandaşların yardımcısıdır. Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi personeli araçlarla 10 mahallenin yolunu sabaha kadar süren çalışmalar sonucu ulaşıma açtı. Servis aracıyla mahsur kalan öğretmen, öğrenciler ve yolda mahsur kalan 25 araç kurtarıldı. İhtiyacı olan vatandaşlara her türlü yardım yapılıyor” dedi.

Yalnızcabağ Mahallesi İlkokulu Aile Birliği Başkanı Bekir Önder, “Her kış mahallemizde kar ve yağmurun yağmasıyla birlikte yaşanmakta. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan rica ediyorum. Bu yolların bir an önce yapılması ve öğrencilerin okullarına rahat bir şekilde gidebilmelerinin sağlanmasını istiyorum” diye konuştu.

[wds id=”3″]