Gülen’in emriyle eşlerini boşamışlar

Darbeci FETÖ’cü askerler Gülen’in emriyle eşlerini boşamışlar.

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından yaverlerin odalarında yapılan aramalarda kuvvet komutanları ve albaylara ilişkin fişleme belgeleri, personel notları ile göreve devam edecek subayların listesi ortaya çıktı.

Ankara Başsavcılığı’nın kontrolünde Genelkurmay Başkanlığı’nda önceki gün arama gerçekleştirildi. Savcının da bizzat katıldığı aramada, itirafçı başyaver Levent Türkkan’ın da yer aldığı 6 yaverin odası arandı. Firari olan 5 yaverden ikisinin kullandığı odanın kapısının kilitli olması nedeniyle savcılık, kapıyı kırarak içeri girdi. Ele geçirilen kilitli kasaların kilidi kırılırken, içerisinde çok sayıda evrak klasörü de ele geçirildi. Klasörlerdeki evraklarının üzerinde ‘gizli’ yazısının olduğu görüldü. Gizli yazılı evrakların içerisindeki bilgilerde ise ‘fişleme’ bilgilerinin olduğu belirlendi. FETÖ’cü askerlerin kendilerinden olanların isimlerin karşısına ‘uygundur’ yazdığı, kendilerinden olmayan ve tehlike gördüğü kişiler içinde ‘uygun değildir’ yazdıkları tespit edildi. Bu isimlerin karşısına ayrıca başka ibareler de yazdıkları görüldü. ‘AKP’lidir’, ‘içki içer’, ‘alemcidir’, ‘solcudur’, ‘Atatürkçüdür’ gibi kişisel şahsi görüş ve özelliklerinin iddia edilerek yazdıkları kaydedildi. Belgelerde kuvvet komutaları ve albaylarının fişlenmesinin yanı sıra, Genelkurmay’da görevli olan tüm personel hakkında “İşe yarar”, “Bize yakındı”, “İşe yaramaz, “Bize uymaz” şeklinde kodlama yapmışlar. Evraklar arasında banka dekontları da ortaya çıktı. Çok sayıda subaya ait olan banka dekontlarında, Türk Lirasını dolara çevirdikleri kaydedildi. Subayların Türk Lirasını dolara çevirmesi durumunu ise darbe sonrası dövizin yükseleceğini öngördüklerinden dolayı gerçekleştirdikleri değerlendirmesinde bulunuldu. Ele geçirilen belgelerde darbe girişimi öncesi Gülen’in FETÖ’cü askerlere ‘Boşanma Fetvası’ verdikleri ve buna uydukları ortaya çıktı. 4 subayın darbe girişimine karşı darbenin başarısız olma ihtimaline karşın, hâkim olan eşlerinin deşifre olmamaları için boşandıkları belirtildi. Boşanma işleminin ise darbe girişiminden 1 hafta önce yapıldığı tespit edildi. Boşanmaların olası malvarlıklarına el koymaya karşı da olabileceği belirtiliyor. Alınan bilgisayar imajları ile toplanan 4 koli dolusu evrak “bilirkişi incelemesi” için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne teslim edildi. Genelkurmay Başkanlığı’nda darbe gecesine ait kamera kayıtlarının da silindiği ortaya çıktı.

“Tango programıyla darbeye çağırdılar”

15 Temmuz darbe girişimi gecesi askerlerle birlikte İstihbarat Daire Başkanlığı’na giderek ele geçirmek isteyen daha sonra gözaltına alınan eski İstihbarat Daire Başkanı yardımcılarından Gürsel Aktepe’nin ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Aktepe, Sincan Cezaevi’nde bulunan hükümlü Sedat Zavar’ın ailesinin görüş günlerinde kullanmak için Eryaman’da kiraladığı evde, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, Eskişehir’den araması bulunan Mustafa Aygün ve 17-25 Aralık dosyası kapsamında hakkında yakalama bulunan Alpaslan Çalışkan ile birlikte kaldıklarını söyledi. Tabletinden Tango adlı bir mesajlaşma programıyla haberleştiğini dile getiren Aktepe, “Arkadaşlarla darbe mesajı sonrası eski İstihbarat Daire Başkanlığı’na gittik” dedi.